svētdiena, 2012. gada 13. maijs

Svētki un svinības

Kad mājās ir mazi bērni, dzīve pārvēršas nemitīgos svētkos, jo ik brīdi atrodas kaut kas, ko atzīmēt :) Šī nedēļas nogale mums šai ziņā izvērtusies īpaši ražīga.
Vispirms jāpiemin galvenais notikums - kaķēni nosvinējuši savu pirmo lielo jubileju un kļuvuši nedēļu veci. Tagad puiši var lepni teikt, ka viņi ir jau veselas 7 dienas veci, bet meitenes uzsvērt, ka viņas ir tikai vienu nedēļu jaunas. :)



Nīna ir izcila mamma un tiešām ir pelnījusi tapt apsveikta Mātes dienā. Mīļā Nīna, sirsnīgi sveicam tevi un varam tikai vēlēties, lai visas mammas būtu tik labas, mīļas un rūpīgas kā tu!


Bet tā kā dzīve nav rožu dārzs, nevar vienmēr tikai par labo un skaisto. Jeb drīzāk tā - tā kā dzīve IR rožu dārzs, dažreiz tajā ir sasodīti ērkšķi. Aha, nu jūs visi jau satrūkāties un domājat, kas tad atgadījies. Nē, atgadījies nav nekas, bet kaķēni savu pirmo manikīra seansu pilnīgi noteikti pieskaita pie ērkšķiem dzīves ceļā :) Brēkšana un neapmierinātība bija varena (kā nu ne - paņem prom no mammas un knibinās gar ķepām), bet bez manikīra nu vairs nevar iztikt. Kuru katru dienu mazuļiem vērsies vaļā actiņas un tad vajag maigas, mīkstas ķepiņas, ne garu nagu, ar ko brālim vai māsai acī iebadīt.





Sestdien pie mums atkal ciemojās mana draudzene Ieva, kas ir izpelnījusies to godu būt par Nīnas bērnu oficiālo akreditēto fotogrāfu (Ieva, tu taču jūties ĻOTI pagodināta, vai ne? :)), tāpēc varat vērtēt, vai un cik ļoti kaķēni ir mainījušies nedēļas laikā. Man pašai, protams, šķiet, ka viņi ir kļuvuši VĒL smukāki :) Nu jau pat galīgi dunduki kaķu padarīšanās spētu atšķirt, ka tie ir kaķēni, nevis raibi cīsiņi :)

Kaķenīte nr.1
Piedzimusi pirmā un līdz ar to izpelnījusies likteni vienmēr pirmā tikt izcelta no midziņas uz svēršanos un higiēnas procedūrām. Par šādu netaisnību jaunkundze ir sašutusi līdz sirds dziļumiem :)
Svars: 222 grami (no kuriem vismaz 1/3 sastāda svēts sašutums :))





Runcītis nr.1
Īsts RUNCIS, šobrīd mājās dēvēts vienkārši par Rudo. Galu galā, ar to taču viss ir izteikts - Rudais Runcis :)
Svars: 228 grami (vissvarīgākais no visiem :))







Kaķenīte nr.2
Maza, melna panteras līdziniece. Krūmu oriks :) Piedzima vissīkākā un, iespējams, tieši tāpēc lepojas ar visskaļāko balsi un lielāko apņēmību to likt lietā.
Svars: 194 grami (līdz ar to šodien zaudēja vismazākā kaķēna titulu :))





Runcītis nr.2
Pirmais no visiem ieguva mājas vārdu (vismaz pagaidu, protams) - Pelmenis. Mierīgs, nosvērts kaķis, kas lieki netērē enerģiju uz brēkšanu - ja ir labi paēdis, paņemts rokā vien nožāvājas un guļ tālāk. Tai pat laikā tieši Pelmeņa izpildījumā novēroju īstu kung-fu, kad viņš gribēja tikt tieši pie TĀ pupa, kur tai laikā ēda māsa. Ulrikas mīlulis :)
Svars: 192 grami (tātad šodien ļāvis māsai papriecāties un tikt vaļā no mazākā kaķēna titula :))





Kad jau, tad jau - ja šodien esmu izvērsusies ar bilžu likšanu, vēl pāris neko nekaitēs. Skaidrākam priekšstatam par svēršanās procedūrām ;)






8 komentāri:

  1. Sajutos nenormāli lepna par jauno titulu! :))

    AtbildētDzēst
  2. Draudzīgs ieteikums! Kad liec kaķēnu svērties, tad paklāj autiņu, jo svaru virsma pēc migas siltuma kaķēnam par aukstu...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu jau tas iznāks automātiski, jo jāliek būs kādā bļodā vai tml. (un tur jau tiešām kaut kas jāieklāj) - izauguši jau tik šiverīgi, ka rāpo nost no svariem :)

      Dzēst
  3. Vinji ir tik miilji un skaisti! :) Nevaru jau sagaidiit, kad acis atveersies un pasaule paraadiisies citaas kraasaas :)) Super bildiites!

    AtbildētDzēst
  4. Oho, es tiešām laikam tikai vīriešus mīlu - nu patīk man gan Rudais, gan Pelmenis, turklāt Pelmenis aizvien simpātiskāks sāk izskatīties (MAN, protams :D) - tāds īss un strups, nu riktīgs pūkudupsis!
    Tā svēršanas bilde, kur Nīna ieska bērnu atdot ar labu, ir super! Malači, pa smuko augat!

    AtbildētDzēst
  5. Man dikti patīk tā priekšpēdējā bilde - ar domu "atdod manu bērnu!" :D

    AtbildētDzēst
  6. Joprojām mana favorīte melnā panteras jaunkundze :)
    he he... tas laikam tādēļ, ka tāda viena man mājās jau ir :D

    AtbildētDzēst