otrdiena, 2012. gada 29. maijs

Kaķi ar nobīdi

"Ar principiem viņam gāja, kā citam iet ar pumpām. Nav, nav - un piepeši uzmetas." ((c)R.Ezera) Aizvietojam vārdu "principi" ar "čaklumu" un iegūstam aprakstu par mani. :) It kā pirms divām dienām bija jāuzcep jauns ieraksts, bet man bija uznākusi čakluma lēkme un tā vietā, lai radoši izpaustos, es plosījos pa māju un dārzu. Diemžēl vai par laimi, manas čakluma lēkmes nekad nav ilgstošas un ieraksts top vien ar pāris dienu nobīdi.
Tātad, sestdiena. Ir sarunāts, ka gaidāmi svarīgi ciemiņi - Ineta ar Alisi, Rudā Runča potenciālās saimnieces (vai apkalpotājas - atkarībā no tā, kā uz to lietu skatās :)). Lai šis brīdis labāk iespiestos manā atmiņā, dzīve parūpējas par papildus jautrību - no rīta saplīst ūdenssūknis un visu dienu pavadām bez ūdens :) Kad sagaidu Inetu un Alisi, demonstrēdama satriecošu frizūru "Nepaspēju Izmazgāt Matus Pirms Beidzās Ūdens", atceros stāstu par pagājušo gadsimtu dāmām un mopšiem - attiecīgās šķirnes suņi esot bijuši lielā cieņā, jo smalko aprindu dāmas uzskatījušas, ka uz klēpī sēdoša mopsīša fona jebkura no viņām izredzētajam kungam šķitīšot vēl skaistāka. Nu ko, klusi ceru, ka Rudais Runcis uz mana fona izskatījās vienkārši satriecoši. :)
Lūk, Rudais Runcis pirmo reizi klēpī SAVAI saimniecei:


Ciemoties ir jauki, bet darbs paliek darbs. Draugiem tiek skarbais liktenis netikt uzskatītiem par ciemiņiem un viņi tiek izkalpināti :) Ieva arī ir klāt un ķeramies pie iknedēļas fotosesijas. Pirms tam gan Ieva iepleš acis par to, cik ļoti izmainījušies Nīnas mazuļi pa šo vienu nedēļu. Tā ir. Pat es, katru dienu viņus vērodama, priecājos par pārmaiņām - bērneļi ne tikai arvien vairāk izskatās pēc kaķiem, bet arī arvien vairāk sāk uzvesties kā kaķi. Kaķēni tipina pa midziņu, spēlējas viens ar otru (tas gan izskatās kā palēninātā filmā :)), ieklausās svešās skaņās, vēro parādījušos priekšmetus (piemēram, manu galvu :)) utt., utml..
Tā kā fotografēšanai piemērotāka gaisma rodama dzīvojamā istabā, noliekam Nīnu ar visiem bērniem dzīvojamās istabas dīvānā. Kamēr Nīna baro trīs pārējos mazuļus, vienam turpat blakus notiek fotosesija. Suņi ir ārkārtīgi ieinteresēti, Rasmuss smilkst un uztraucas, kad kaķēni pīkst. Kad iedodu Rasmusam kādu kaķēnu apostīt, viņš gādīgi izmazgā mazajam austiņas, nolaiza purniņu... Falko arī gribētu, bet... ašs skatiens sāniski Nīnas virzienā un nē, paldies! :) Nīna guļ un ar acīm šķiļ zibeņus, bet tomēr nekust ne no vietas - negrib iztraucēt bērniem maltīti.





Beidzam fotografēt, aiznesam mazuļus atpakaļ uz midziņu, Nīna arī attipina līdzi, pārliecinās, ka bērni ir pie vietas, viss kārtībā un... lietišķi aiziet atpakaļ uz dzīvojamo istabu, lai izdalītu pietaupītās pļaukas un šņācienus Rasmusam un Falko :) Tev nebūs nesodīti Nīnas bērniem ausis mazgāt!
Un te nu kārtējās fotosesijas taustāmie rezultāti. Kaķēniem trīs nedēļas.

Kaķenīte nr.1
Svars: 424g








Rudais Runcis
Svars: 418g






Kaķenīte nr.2
Svars: 398g




Kaķenīte nr.3
Svars: 360g





P.S. Man ir uzdoti jautājumi par to, kāpēc viens vai otrs kaķēns ir bildēts vairāk vai mazāk. Tas nav vis tāpēc, ka kāds man būtu vairāk mīļš. Katrs, kas pats mēģinājis fotografēt dzīvniekus, zina, kurā gadījumā izdodas vairāk labu bilžu - bildējot melnu vai raibu zvēru. :)










7 komentāri:

  1. Tieshaam, nu taa izaugushi! Ehhh, ja vareetu panjurciit :)) Tu gan malacis, ka sanjemies un mums pastaasti. Man taadas radoshas iedvesmas diezgan fiksi vien paariet...diemzzeel :( Super! Gaidiishu naakamo staastu.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Zini, ar to iedvesmu laikam ARĪ ir kā ar pumpām :))

      Dzēst
  2. Klimpiņai tas pleķis uz zodiņa... Awww! Un pirmā Klimpiņas bilde jau nu vispār - kā tēls no multenes !
    Nu jau riktīgie kaķi, kad prezentēsi vārdiņus?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nuuu... ir tāda doma uz mēneša jubileju vārdus publiskot. Pirms tam tik lai Baiba vēlreiz atbrauc dzimumus pārbaudīt :DDD

      Dzēst
  3. Ievai komplimenti par kārtējām skaistajām bildēm. =)
    RR no mana favorītgoda vēl nav kritis,kaut mellā kaķenīte ar raušas uz to pusi.
    Feini tie kaķu bērni. Un nu jau tiešām sāk atgādināt KAĶUS! =)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, Ieva pilnīgi noteikti ir bloga līdzautors :)

      Dzēst
  4. Paldies, paldies par komplimentiem! :))
    Tik mājās atlasot un apstrādājot bildes, pamanīju, ka mazā melnīte atkal palikusi pastarīša lomā. Būs jāpiestrādā pie viņas nākamreiz ;)

    AtbildētDzēst